Cube Beyoğlu Açıldı!

24 April 2023

Türkiye'nin ilk uydu kuluçka merkezi Cube Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde açıldı.


Türkiye’nin kendi tematik alanlarında ilk uydu kuluçka merkezi olan Cube Beyoğlu, Teknopark İstanbul ile Beyoğlu Belediyesi ortaklığıyla İstiklal Caddesi’nde açıldı. Dijital sanat, simülasyon, oyun, artırılmış gerçeklik, AR/VR ve mobil uygulama gibi tematik alanlara ilgi duyanların uğrak noktası olacak.

Teknopark İstanbul tarafından teknoloji geliştirme bölgeleri dışındaki ilk uydu kuluçka merkezi olarak tasarlanan Cube Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde kapılarını açtı. Teknopark İstanbul’un yüksek teknoloji odaklı yenilikçilik faaliyetlerinin cazibe merkezi olma hedefi doğrultusunda 5 katlı tarihî binasında faaliyete başlayan Cube Beyoğlu girişimcilerin uğrak noktası olacak.

3 Büyük Üniversite Beyoğlu’na Gelmiş Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın girişimcilik ekosisteminin şehir merkezlerine de ulaştırılması isteği ve Teknopark İstanbul’un yanal açılım projesi çerçevesinde hayata geçirilen Cube Beyoğlu, Türkiye’nin ilk uydu kuluçka merkezi niteliği taşıyor. Proje ortağı olan Beyoğlu Belediyesi, İstiklal Caddesi Mis Sokak’ta yer alan tarihi binayı kısa sürede restore ederek bilim ve teknoloji dünyasına hizmet verecek yepyeni bir merkez haline getirdi.

İstanbul’un tarih, turizm ve kültürünün kesiştiği bir noktada açılan Cube Beyoğlu ile, proje paydaşları olan ve teknik alt yapısı en güçlü bilim yuvaları Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi de İstiklal Caddesi’ne gelmiş oldu.

Aynı Anda 400 Girişimciye Hizmet Verecek

Türkiye Yüzyılı’nın inşasında önemli bir adım olan Cube Beyoğlu, İstanbul’un kalbi sayılabilecek bir lokasyonda 2.500 metrekare alanda hizmet vereceği 400 girişimciye büyük avantajlar sunacak. Teknoloji tabanlı girişimciler, dijital sanat, simülasyon, oyun, artırılmış gerçeklik, VR ve mobil uygulama tematik alanlarında çalışabilmeleri için gerekli olan tüm kaynaklara buradan erişim sağlayarak, Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkıda bulunacak.

Girişimcilerin işlerini başlatmaları, büyütmeleri ve geliştirmeleri için altyapı, mentorluk ve eğitim desteklerinin sağlanacağı Cube Beyoğlu’nda ayrıca, girişimcilerin sosyal ağ vasıtasıyla diğer teknoloji girişimcileri ve yatırımcılarla bağlantı kurmalarına ve iş birliği yapmalarına imkân sunulacak.

Avdagiç: Ekosisteme Yeni Bir Soluk Getirecek

Türkiye Yüzyılı’nın inşasında önemli bir adım olan Cube Beyoğlu’nun açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, İTO Başkanı ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekib Avdagiç, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Ceran, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün katılımıyla gerçekleşti.

Savunma Sanayii Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığında hibrit bir organizasyon olan Teknopark İstanbul’un Türk ekonomisine, bilim ve teknolojisine etkisinin çok yüksek seviyelere eriştiğini belirten İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada, “Teknoparkımızın tecrübesi ve güçlü akademik kurumlarımızın desteğiyle girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirecek olan Cube Beyoğlu’nun ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Yakın zamanda açmayı planladığımız ve kısa süre önce imza sürecini tamamladığımız Ümraniye Uydu Kuluçka Merkezimiz de İstanbul Finans Merkezi’ne olan yakınlığıyla, finans teknolojileri alanında girişim ve projelerin hayata geçmesinde önemli rol oynayacak” dedi.

Teknopark İstanbul, Derin Teknolojinin Merkezi

12 üniversiteye ev sahipliği yapan “derin teknoloji merkezi” Teknopark İstanbul, yaklaşık 3.000 proje sayısı ve 9 bin ARGE mühendisiyle derin teknoloji odaklı çalışmalar yürütüyor. Kuzey Marmara Kuşağı’ndaki “Teknoloji Üçgeni”nin de stratejik bir bileşeni olan Teknopark İstanbul’un küp kuluçka merkezi Cube Incubation ise girişimcilerin, yatırımcıların ve diğer paydaşların ortak hedeflerde buluştuğu dev bir ekosistem barındırıyor. Cube Incubation’da bugüne dek 500’e yakın Ar-Ge projesine imza atıldı, 300’den fazla girişimci ise mezun edildi.